hirdetés

Felhőszakadás és erős szél miatt kellett a tűzoltóknak kivonulni több helyszínre Pest megyében. Dőltek a fák, az eső pedig kisebb özönvízeket okozott. A kár jelentős.

 

Az Országos Meteorológia Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki a felhőszakadások miatt. A széllel is kísért csapadékos időjárás miatt 17 órakor közel húsz helyre várták a tűzoltók segítségét Pest megye több településén – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A baj leginkább Dunakeszit érte el, ahol a szél a város több pontján az útra döntötte a fákat, mint például a 2-es főút 15-ös kilométerszelvényénél, a Szent György utcában, vagy a Ponty utcában. Ezeken a helyszíneken már dolgoznak a tűzoltók.

A Fót és Dunakeszi közötti összekötő szakaszon több fa dőlt az úttestre, autók rekedtek az érintett útvonalon. A tűzoltók már megkezdték a fák eltávolítását. Csömörön, a Petőfi Sándor utcában egy óvodaépületben folyik az esővíz, ide is elindult már a segítség. Az egységek amint felszámolták az egyik címen a kárt, azonnal indulnak a következő helyszínre.

 

( Cs.T.)