hirdetés

A konyha berendezése során egyik fontos kérdés lesz az, hogy szabadon álló vagy beépített hűtőszekrényt válasszunk. Bár mindkettőnek vannak előnyei, mégis sokan inkább a hagyományos megoldás mellett döntenek, azaz a szabadon álló hűtővel terveznek.

Mutatjuk, hogyan lehet a legjobban választani ebben az esetben.

A szabadon álló hűtőszekrény fajtái

A szabadon álló hűtőszekrényekből igen nagy a választék, elég, ha csak szétnézünk a premiumshop24.hu webáruház oldalán a Liebherr termékei között. Azonnal észre fogjuk venni, milyen sok fajtája létezik ennek a típusnak.

Vannak ugyan fagyasztó nélküliek is, de a legtöbb esetben igény van arra, hogy fagyasztórekesszel rendelkezzen a hűtő. E típuson belül pedig választhatunk, hogy a rekesz alul vagy felül legyen.

Az alapján is lehet dönteni a vásárláskor, hogy egyajtós legyen-e a gép: ezek a kompakt hűtők. Praktikusabb azonban, ha külön ajtó tartozik a fagyasztóhoz, érdemes tehát kétajtós modellt választani.

A nagycsaládosok számára a side-by-side szabadon álló hűtőszekrények válhatnak be leginkább, ezek hasonlóak egy ruhásszekrényhez, azaz két nagy ajtajuk van, és az egyik jobbra, a másik pedig balra nyílik. Ezek rendelkeznek a legnagyobb térfogattal.

A szabadon álló hűtők előnyei

A szabadon álló hűtők nincsenek beépítve a konyhabútorba, azaz valójában bárhová elhelyezhetők. Sokan éppen ezért választják az ilyen hűtőszekrényeket, hiszen így az is megoldható, hogy a gép az ebédlőben, a spájzban vagy a konyhára nyíló folyosón kapjon helyet.

Nem mindenkinek adatik meg ugyanis a tágas, minden szempontból ideális konyha, sokan csak egy apró főzőfülkében tudják elkészíteni az ételeket. Ilyen esetben viszont valószínűleg a konyhapult, a tűzhely és a mosogató mellé már nem fog beférni egy hűtőszekrény. Szerencsére azonban léteznek ma már igen keskeny hűtők is, például a Liebherr modellek többsége nincs 60 centiméter széles.

Akkor is szívesen választják az emberek a szabadon álló hűtőt, ha valami különleges színűt szeretnének, és szándékosan nem akarják a konyhaszekrény mögé rejteni. A premiumshop24.hu webáruház kínálatában is kapható például narancssárga, zöld és kék színű Liebherr hűtőszekrény is. Ezek a modern konyhák ékei lehetnek!

A Liebherr hűtők jó tulajdonságai

A Liebherr márka eleve a prémium minőséget képviseli, éppen ezért nem csoda, hogy ha valaki a felújított vagy újonnan berendezett konyhájába az ő modelljeik közül választ. Ezek a termékek számtalan jó tulajdonsággal rendelkeznek. Többek között megemlíthető a SmartFrost és a NoFrost funkció, mely a gyors hűtést, illetve a fagyasztó jégmentesítését szolgálja. Az EasyFresh rekesz garancia arra, hogy az ételek tovább frissek maradjanak.

A Liebherr hűtők okos megoldásokkal is működtethetők, erre való a Smart Device Box. A LED-világítás és az éjszakai mód is megtalálható a legtöbb típusnál.

Érdemes Liebherr szabadon álló hűtőszekrényt választanunk tehát az otthonunkba, főleg, ha megbízható és energiatakarékos megoldásokat keresünk.