hirdetés

Koronavírusos lett egy dolgozó a Paksi Atomerőműben. Az erőmű működését nem befolyásolja a járvány felbukkanása állítólag. Úgy tűnik ez a kis halálos kór még a sugárzást is kedveli.

 

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója, dr. Kovács Antal megerősítette a hírt, miszerint az üzemviteli területen dolgozó egyik munkatársuknak pozitív lett a második tesztje, míg a többi, a környezetében dolgozónak negatív lett az első vizsgálata – írja a paskpress.hu.

Dr. Kovács Antal hozzátette: az érintett dolgozó már tizenkét napja karanténban volt, ám koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért elvégeztette magán a vizsgálatot. Az első eredmény negatív, míg a hétfő este elvégzett második teszt pozitív lett. A vele dolgozó munkatársaknál is haladéktalanul el kell végezni a második vizsgálatot. Csak akkor lehet majd megnyugodni, ha mindannyiuknál negatív lesz az eredmény.

Az atomerőmű kommunikációs igazgatója azt is elmondta, hogy nem tervezik lezárni az erőművet, helyette bevezettek egy olyan szabályrendszert, amely a vírus további terjedését gátolja meg. Elmondása szerint a fertőzött kolléga még idejében karanténba vonult.

Szétválasztottuk a munkatársakat, minden műszak után fertőtlenítés és a tisztítás-takarítás is része a védekezésnek, a dolgozók egy jelentős része továbbra is távmunkában dolgozik, nem jár be az erőműbe – fűzte hozzá dr. Kovács Antal, aki folyamatos tájékoztatást ígért az üggyel kapcsolatban.