hirdetés

A növények boldoggá tesznek mindannyiunkat. A virágok színpompás szirmai vidámságot és jókedvet csempésznek otthonainkba. Míg a zöld levelek és rügyező ágak a tavasz és a nyár hangulatára emlékeztetnek bennünket.

Minden évszakban más és más virágok kerülnek a csokrokba, asztaldíszekbe, ennek pedig az oka a különböző virágzási idő. A műnövények használatával azonban szezontól függetlenül dekorálhatunk.

A Prauda-Dekor Kft. számtalan élethű műnövényt kínál, melyek közül a műlevelek olyan különlegességeket is tartalmaznak, mint a dekor pálmalevél vagy az orchidea levele, melyek valódi változatai kis számban vagy egyáltalán nem elérhetőek minden évszakban.

A művirágok előnyei

Az élő növények beszerzése sok esetben macerás és drága, emellett pedig csak rövid ideig képesek élni levágásuk után. A műnövények egyik és talán legfontosabb előnye, hogy a valódi virágok elpusztítása nélkül teremtenek élethű díszítést. Tökéletes állapotban vészelnek át akár többszöri áthelyezést, szezonális elpakolást, és mindig rendelkezésre állnak, függetlenül a növények virágzási szakaszától.

A pollenallergiára hajlamosak számára is kiváló alternatíva a nem valódi növények alkalmazása. A műnövények állandóan megtalálhatóak a boltok kínálatában, így csak a képzeletünk szab határt a díszítés összeállításában. Pénztárcakímélő és környezetbarát módon végezhetjük el az események, rendezvények vagy otthonunk dekorálását.

A műlevél felhasználási lehetőségei

Az otthoni felhasználási módok mellett rengeteg lehetőségünk adódik a műlevelekkel díszíteni. A dekoratőrök előszeretettel használják a nem valódi ágakat, hiszen ezzel tartósan, hosszú távon is ugyanolyan hangulatot teremthetnek a kirakatokban, üzletterekben. 

Hasonlóan alkalmas a kültér díszítésére is a művirág, mivel az időjárás viszontagságai kevésbé hagynak nyomot ezeken a növényeken, mint a valódi változatokon. A temetői sírgondozás egyszerűen megoldható a műlevél használatával. Akár több évig is keretezheti a sírhantot és sírkövet néhány fikuszág vagy páfránylevél. 

Az elmúló ősz hangulatát idéző sárguló levelekkel kiegészített műlevél variáció hangulatos szezonális kiegészítője lehet egy étterem vagy bevásárlóközpont dekorációjának. Hasonló érzéseket válthat ki belőlünk a tavasz vagy a tél közeledtét idéző ágak használata is. A szezonális különbségeket jól szimbolizáló díszítés több évig használható, könnyen elraktározható, kevés karbantartást igényel.

Csak a képzelet szab határt

A művészi eredmények eléréséhez olyan műlevelek használhatóak, amelyek természetes formájukban nem beszerezhetőek. Ilyenek többek között a színes pálmalevelek, melyek egyedi hatást keltenek bármely dekorációban.

A különböző trendekhez is könnyen igazodhatunk, ha a műlevelekkel végezzük egy helyiség feldíszítését. Az esküvői asztal hátterének használt panel is egyszerűbben összeállítható a könnyen rögzíthető és hajlítható műágakkal, mint a hervadó, lehulló levelű növényekkel.