hirdetés

Eddig három holttestet hoztak ki a rendőrök a Marseille-ben hétfőn összeomlott három ház romjai közül. De félő, hogy az áldozatok száma eléri a tíz főt is.

 

marseille házomlásA francia belügyminiszter, Christophe Castaner azt is hozzátette, van remény arra, hogy néhányan még életben lehetnek, ugyanis a kutatás során több olyan üreget is találtak, ahol túl lehetett élni az incidenst.

Marseille-ben előbb hétfő délelőtt omlott össze két egymás mellett álló épület, délután pedig egy harmadik szomszédos ház is összedőlt. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozhatta az épületek összeomlását, de az biztos, hogy a városban az elmúlt hetekben szokatlanul sok eső esett.

Többen egyébként azt emelték ki, hogy a házak évek óta borzalmas állapotban voltak, így csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdenek el kártyavárszerűen összeomlani.

Úgy tudjuk az összedőlt épületekben házfoglalók éltek, mert ezeket évekkel ezelött kiűritették az életveszélyes állapot miatt így hivatalosan senki nem lakhatott itt.