hirdetés

A légtisztító berendezéseket már évtizedek óta alkalmazzák a kórházak és rendelőintézetek bizonyos osztályai. A krónikus légúti megbetegedésben szenvedő gyermekeket ápoló osztályokon már régóta találkozhatunk ezekkel a gépekkel, ugyanis nem mindegy, hogy a betegséggel küzdő kisgyermek milyen levegőt lélegez be. 

 

Miért érdemes légtisztítót használni?

A légtisztító berendezések kiválóan alkalmasak arra, hogy a levegőből kiszűrjék a különböző polleneket, amelyek az arra érzékeny embereknek kellemetlen tüneteket okoznak. A pollenen kívül a házi portól is megtisztítják a levegőt, ami a háziporatka okozta allergiás reakciók ellenszere lehet. A Trotec – LPV által forgalmazott légtisztítók hatékonyan szűrik ki a levegőben lévő szennyező anyagokat, megkönnyítve ezzel sok ember életét.

Vírusok és baktériumok kiszűrése

Túlzás lenne azt állítani, hogy a légtisztítók megvédenek minket teljes mértékben a megbetegedésektől azáltal, hogy a vírusok és baktériumok egy részét kiszűrik. Közvetetten mégis hozzájárulnak az egészségesebb élethez, hiszen gátolják a vírusok elszaporodását a levegőben, és kímélik a légzőszerveket azáltal, hogy tiszta levegőt biztosítanak a helyiségben. Ez a hatás a koronavírus esetében is igaz, ezért gyakran alkalmazzák a készülékeket az egészségügyi intézmények is. 

Kinek érdemes légtisztítót használni?

  • Ha allergiával vagy asztmával küzdesz, természetesen az a legjobb, ha mindenhol szennyeződésmentes levegőt lélegzel be, ezért a lakás helyiségeit érdemes légtisztítóval szűrni. Mivel ezek mobil készülékek, könnyen átviheted őket egyik helyiségből a másikba. Ha nem vagy allergiás, elsősorban azokban a helyiségekben érdemes használni, ahol sok időt töltesz.
  • Munkaadóként azért érdemes légtisztítót vásárolnod, mert hatékonyabbá tudja tenni a munkavégzést. Ha az alkalmazottak egészséges környezetben, tiszta levegőben dolgoznak, könnyebben elkerülik a megbetegedéseket, nem fertőzik meg egymást. Ez kifejezetten érvényes azokra az irodákra, munkaterületekre, ahol több ember dolgozik egymás mellett.
  • Bolttulajdonosként a vásárlók elégedettségét növelheted azáltal, ha az üzletedben légtisztítót üzemeltetsz. Megnövelheted vele az üzlet forgalmát, hiszen a vevők szívesebben töltenek időt és többször vásárolnak olyan helyen, ahol a tisztaságra, a vírusvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek.
  • Ha egészségügyi szolgáltatást nyújtó vállalkozásod van, a váróteremben és a rendelőben egyaránt érdemes tisztítani a levegőt, hiszen jó benyomást kelt az ügyfelekben, ha biztonságban érzik magukat. Az emberek napjainkban ugyanis alapfeltételnek tekintik ezt egy magán egészségügyi rendelőben. 
  • Az autóban is tisztíthatod a levegőt, hiszen a Trotec – LPV által forgalmazott Blueair Cabin P1 nevű autós légtisztító 6 perc alatt megtisztítja az autó légterét.

 

A légtisztítók nagyszámú kínálatából érdemes a Trotec német márkát választanod, ami megbízható működéssel, hosszú élettartammal hatékonyan tisztítja a helyiségek levegőjét.