hirdetés

A vászonkép már magában nagyon egyedi és lenyűgöző tud lenni. Ám ha még saját fénykép kerül a vászonra, még csodálatosabb hatást érhetünk el. Hiszen ez fokozza az egyediségét és személyessé teszi. Valószínűleg ez az oka annak, hogy manapság egyre többen választanak saját fényképből készült vászonképet. Viszont ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen, ebben az esetben sokkal több mindenre kell odafigyelni.

 

A kép felbontása

A saját fotós vászonképek esetében nagyon fontos a kép felbontása. Itt ugyanis számolni kell azzal, hogy mekkora méretűt szeretnél. Minél nagyobb vászonképben gondolkodsz, annál nagyobb felbontású kép szükséges. Természetesen a nagy felbontású kép csak előny. A képpel foglalkozó szakemberek ilyenkor általában az úgynevezett “ökölszabályt” alkalmazzák, tehát 30 centinként 1000 pixel az optimális. Persze vannak képek, amelyek kiválóan nagyíthatók, így ez nem okoz problémát.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a vászon textúrája egyáltalán nem ront a kép minőségén, így teljesen fényképminőségű képet fog kapni a megrendelő.

Különböző fényképek nyomtatása a vászonra

Ha nem egy egyszerű 1-2 alakos, nagy felbontású, fényképezőgép által készült kép a választottunk, akkor felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon így is tökéletes lesz-e az elkészült kép? Megesik, hogy a választottunk egy családi fénykép, egy telefonnal készült kép vagy egy szeretett régi kép a múltból. Ekkor sem kell aggódni, hiszen a szakemberek ezekből is csodát képesek varázsolni. Gyönyörű vászonkép rendeléséhez látogass el a vaszonkep.hu oldalára!

Nézzük is, mi a helyzet a családi fényképekkel. Ezekről azt kell tudni, hogy általában egy belső térben készülnek, így nem letisztultak, és a fényviszonyok sem túl jók. A szakemberek ezt úgy oldják meg, hogy például elhomályosítják a hátteret, ezzel kizárják a zavaró tényezőket, és a szemlélő a főszereplőkre összpontosíthat. Emellett a fekete-fehér effektezés kitűnő választás a családi képeknél, hiszen sokkal modernebb, letisztultabb hatást eredményez.

Gyakran elbizonytalanodunk, ha arra gondolunk, hogy érdemes-e telefonos képről vászonképet készíttetni. De miért is aggódunk ennyire? Manapság olyan telefonjaink vannak, amelyek gyönyörű képeket tudnak készíteni. Persze elsősorban nem a szelfizős módra gondolok, hanem a fő kamerára, hiszen ez jó fényviszonyok között meglepően jó minőségű képeket készít. De akkor sincs gond, ha te egy szelfis vászonképet szeretnél. Bár itt általában kisebb a felbontás, de nem lehetetlen a feladat.

Végül az is gyakran előfordul, hogy a vászonképet egy régi fényképből szeretnénk készíttetni. Bár mi úgy gondolhatjuk, hogy ez elég bonyolult lehet, a szakemberek nagyon is szeretik ezeket a kihívásokat, és cseppet sem olyan bonyolult, mint ahogy azt mi gondolnánk. Scannelés, retusálás, és máris életre keltették régi képünket.