hirdetés

Úgy tűnik, nem fognak kesztyűs kézzel bánni a zöld-fehér drukkerekkel. Akár négy és fél éves börtönbüntetést is kaphat az a két szurkoló, akik a szombati Ferencváros-Debrecen mérkőzés szünetében rátámadtak két másik drukkerre. Persze elöbb tisztázni kell ki támadt kire és azt sem tudni vajon az ultrákat miért késelte meg az „új” vezérszurkoló ? Bár erre aligha lesz mentsége ráadásul a stadion biztonsági cége is komoly bajba került.

fradi késelésEgyelőre nem teljesen világos, hogy miért csak két gyanúsítottja van a Fradi drukkerek késelési ügyének. Az sem világos, kik a gyanúsítottak, a most beengedett ultrák, vagy az évek óta szurkolni járó „késes” drukkerek ? Ha a késes brigádból senki sem gyanúsított az miként lehet? Hisz késsel nem megyek sem színházba, így meccsre sem, hisz nem kelléke a drukkolásnak. Hacsak nem szurkolni akarok.

Egy biztos a balhé legfőbb vesztesei a most visszatért ultrák és a klub is. Így nekik aligha állt érdekükben a balhé. Bár úgy tűnik mindenki az ultrákra mutogat az azért sokat mondó, hogy nem helyezték előzetesbe egyik ultrát sem, azaz még a bíróságnak is van bőven baja az üggyel a jelenlegi adatok alapján és talán még az ügyészségnek is.

A két férfivel szemben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint. Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet. Az illetékes kerületi ügyészség indítványával egyezően a két gyanúsítottal szemben a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el nyomkövető eszköz alkalmazásával – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Budapesti Rendőr Főkapitányságnak más részleteket is vizsgálnia kell. Például azt, hogy a Digi Sport felvételein is látható szürke melegítős, vezérszurkoló, aki súlyos sérüléseket szenvedett hogyan vihetett be kést, és ezt hogy hogy nem vették észre a biztonságiak, s , hogy ő miért csak sértett, hisz használta a kését. A jogos önvédelmi helyzetet nehéz lesz megmagyarázni.