hirdetés

Hősként ünneplik Liverpoolban azt a taxisofőrt, aki egy terroristára zárta a taxit, ami később felrobbant. A taxis több tucat ember letét mentette meg talpraesett tettével. A terrorista meghalt. Igaz a taxiból sem maradt semmi.

 

Vasárnap felrobbant egy taxi egy liverpooli kórház előtt, a rendőrség hétfőn közölte: terrortámadás történt – írja a Sky News. A robbanásban egy ember, maga a robbantó vesztette életét, a taxisofőr még időben ki tudott mászni a kocsiból.

Az eset kapcsán két helyszínen tartottak házkutatást a hatóságok, az egyik esetében jelentősnek nevezett bizonyítékokat találtak. A robbanás után fegyveres rendőrök lecsaptak a Sutcliffe Street több sorházára, ahol a három letartóztatás történt.

A 29, 26 és 21 éves férfiakat a terrorizmusról szóló törvény megsértése alapján vették őrizetbe, és egy másik, 20 éves férfival együtt később kihallgatják őket. Russ Jackson rendőrfőnök-helyettes, az északnyugati terrorelhárítási rendőrségtől elmondta, a helyi sofőr vasárnap, nem sokkal 11 óra előtt a Rutland Avenue környékén vette fel a fuvart.

„Az utas – egy férfi – azt kérte, hogy a körülbelül 10 percre lévő Liverpool Women’s Hospitalhez szállítsák. Amikor a taxi megközelítette a kórháznál található kiszállási pontot, az autóból robbanás hallatszott.” A robbanószerkezet valószínűleg egy házi készítésű, „improvizált” bomba volt.

A sofőr szerencsére ki tudott szállni, mielőtt a kocsi lángba borult, sérüléseit ellátták, otthon lábadozik.

( Nagy A.)