hirdetés

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete nem tartja elfogadhatónak, hogy a 2022 elejére tervezett juttatást, más néven a „fegyverpénzt” csak a katonák és a rendőrök kapják, 15 ezer másik rendvédelmi dolgozó és börtönőr nem. Így komoly pénztől esnek el sokan, ami több mint kiábrándító.

 

A félévi fizetésnek megfelelő összeget hagyományosan a fegyveres testület tagjai kapják, a három évente esedékes pluszpénz 2023-ban járna legközelebb, de a miniszterelnök június elején bejelentette, hogy a kifizetést előrehozzák 2022 első hónapjaira – ezt a járványban végzett munkával indokolták, de bizonyára a választások miatt hozták előre a kifizetést.

Az erről szóló részletszabályozás szeptemberben készülhet el, de az már biztos, hogy a kifizetés feltétele a három év folyamatos hivatásos szolgálati jogviszony, a soron kívüli pluszpénz azonban csak a fegyveres szolgálatot teljesítő dolgozóknak, tehát a katonáknak és a rendőröknek jár, a rendvédelmi közalkalmazottaknak – körülbelül 15 ezer embernek például a katasztrófavédelemben, illetve a büntetés-végrehajtásban – viszont nem.

Ezt elfogadhatatlannak tartja a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

( Vámosi)