hirdetés

A napelemes rendszerek igen összetett rendszerek, amelyek működéséhez számos kiegészítőre is szükség van. Manapság azonban nem kell boltról boltra járnod ahhoz, hogy beszerezz minden komponenst.

Az Elektro Hungary webáruházából komplett napelemes rendszereket és egy-egy kiegészítőt is meg tudsz venni. Ha valami elszakad, elkeveredik, elromlik, akkor itt megtalálhatod azt, amit pótolnod kell.

Milyen kiegészítőkről van szó konkrétan?

A napelemes rendszerek működtetéséhez inverterekre van szükség. Ezekhez számtalan kábel és érzékelő kell, hogy pontosan úgy üzemeljen minden, ahogyan az elvárt.

A különféle hosszúságú UTP kábelektől kezdve digitális kimeneti kábeleket, végcsatlakozókat, hőmérséklet-érzékelőket és CAN-bus BMS átalakítóvezetékeket is tudsz a netről rendelni, méghozzá meglehetősen kedvező áron. Valamivel többet kell fizetni az olyan kiegészítőkért, mint a be- és kikapcsoló vezetékek, az invertáló be- és kikapcsoló vezetékek vagy a távvezérlő kábelek. Ez utóbbi csoportba sorolhatók a hőmérséklet-érzékelők, valamint egyes hosszabbító vezetékek is.

Szükség lehet még árammérő szenzorra, inverterhez való áramváltóra, átalakítóra, MK2-USB interfészre és panelre. Az Elektro Hungary webshopjában folyamatosan elérhetővé válnak a legújabb termékekhez szükséges kiegészítők is, hiszen ezen a területen folyamatos és töretlen a fejlődés.

Érdemes gondolni a jövőre

Amennyiben van már napelemes rendszered, akkor biztos lehetsz abban, hogy rengeteg pénzt meg tudsz spórolni hosszú távon. Ezzel a módszerrel ugyanis megújuló energiára tehetsz szert, pusztán a napelemes rendszeredet kell fenntartanod.

Olykor azonban szükség lehet valamelyik komponens cseréjére. Így hát jól teszed, ha az Elektro Hungary webshopját elmented a böngésződ kedvencei közé. Ebben az áruházban ugyanis mindent megtalálsz, amire csak szükség lehet egy napelemes rendszerhez. Amennyiben legközelebb kell majd valamilyen kiegészítő, akkor már nem kell hosszasan keresgélned a megfelelő webáruházat, hanem elég lesz a megfelelő terméket kiválasztanod.

Csak megbízható helyről szabad vásárolni

Ha napelemes rendszerekhez van szükséged valamilyen kiegészítőre, akkor érdemes körültekintőnek lenni. Ebbe beletartozik az is, hogy ne csak az árát nézd egy kábelnek vagy érzékelőnek, hanem azt is, hogy ki gyártotta.

A Victron Energy termékei például teljes mértékig megbízhatóak és biztonságosak. Az Elektro Hungarynél ezekre akár 7 év garancia is járhat. Egy névtelen gyártó kábelei kapcsán több probléma is felmerülhet, és sajnos nem mindenhol kínálnak ilyen hosszú idejű jótállást.

Online vásárlásnál figyelj arra, hogy csak olyan cégtől rendelj, amelyik leinformálható. Az a minimum, hogy könnyen ki lehessen deríteni, a webshop mögött milyen cég áll, és legyenek nyilvánosak a webáruház elérhetőségei.