hirdetés

13 ezer évet kapott egy csaló Thaiföldön. Feltehetőleg ezzel be is írta magát a piramis játékot űző férfi a kriminalisztika történelmébe. Thaiföldön nem éri meg illegális hitelezéssel foglalkozni.
bangkoki csalóA BBC cikkéből derült ki, hogy Thaiföldön nem okvetlen tűnik jó ötletnek illegális pénzügyi manőverekbe kezdeni. Az egyik helyi férfi, Pudit Kittithradilok illegális hitelek és több mint 2600 rendbeli csalás révén nagyjából 40 ezer embert vert át, ebből pedig 160 millió dollárral (kb. 40 milliárd forinttal) gazdagodott.

A csaló lényegében a piramisjátékban látta a meggazdagodás lehetőségét, és rövid időn belül ígért irreálisan magas megtérülést. Terve az volt, hogy a régi befektetőit az új ügyfelei hiteleiből fizeti ki, miközben ő magának lecsípi a saját részét. Az ilyen taktikázások többnyire nem szoktak beválni, ezért a rendőrök is hamar felfigyeltek emberünkre. A thai férfit elkapták, és a bíróság 13275 év börtönre ítélte, de mivel a csaló beismerő vallomást tett, végül 6637 év és 6 hónapra csökkentették a büntetését.

A zavaros thai büntetőjogi rendszernek köszönhetően azonban a férfinak vélhetően legfeljebb csak húsz évet kell majd leülnie. Igaz, egy thai börtönben az is könnyen tűnhet egy örökkévalóságnak.