hirdetés

Feltehetőleg Orosházán van a világ egyetlen egy felszentelt Xbox konzolja. Ráadásul az idősek klubjában, ahol a rendes keddi imádság után lelkesen Xboxoznak.

 

szentel xboxOrosházán az evangélikus egyházközség szervezete a Fénysugár Nyugdíjasegyesület tagjai fiatalos időtöltéssel mulatják az időt. Xboxoznak a klub tagjai. Lázár Pálné be is adta a pályázatot anyagi támogatásért a Békés Megyei Önkormányzati Hivatalhoz.

A szarvasi szeretetszolgálat adta az alapötletet, náluk régebb óta van már egy ilyen, a tévéhez csatlakozó, az emberi mozgást érzékelô gép. Az idősklub tagjai többször játszottak az ottani ketyerével. Önfeledt szórakozást, vidám perceket ad nekik. A játék kikapcsolja őket a napi gondokból – magyarázta Ördög Endre, az egyházközség igazgató-lelkésze.

A tévéhez csatlakoztatható szerkezettel főleg sportos és táncos játékokat űznek. Így nagyszerűen tudnak egymással versenyezni, és mozognak is.

A gyülekezetben keddenként találkoznak, így istentisztelet után játszhatnak is a nyugdíjasok. Húshagyó kedden – idén február 28-ra esett – Lázár Zsolt esperes az áhítatot követően Isten áldását kérte az egyesület munkájára és az új játékra.

(Fotó: bors)