hirdetés

Az egészséges életmód mindenkinek mást jelent, abban viszont egyetérthetünk, hogy a cél közös. Mindannyian szeretnénk megőrizni az egészségünket, csak más-más módszerekkel. Sokan edzéssel szeretnék ezt elérni, mások egészséges táplálkozással, és vannak olyanok is, akik még az elfogyasztott vizet is vízszűrő készüléken áramoltatják keresztül.

 

Egészséges életmód szerelmeseinek

Az egészséges életmód alappillérei közé tartozik az aktív testmozgás, a helyes táplálkozás és stresszmentes élet. Ezek közül talán a stressz leküzdése okozza mindannyiunknak a legnagyobb feladatot, hiszen a környezetünkből érkező külső ingerekre nem mindig van ráhatásunk.

Fontos, hogy próbáljuk megtartani az életünkben az egyensúlyt, amiben jelentős szerepe van a sportnak és a megfelelő táplálkozásnak egyaránt. Egyesek szívesen választanak olyan sportolási lehetőséget, ami lassabb ütemű, mint a jóga vagy a pilates, mások szeretik a pörgést, és önfeledten tekernek a spinning órákon vagy járnak el a legközelebbi aerobic terembe. Ki-ki vérmérsékletétől függően választja meg a számára legideálisabb mozgásformát.

A túra szerelmesei például amellett, hogy növelik fizikai állóképességüket, sokat tartózkodnak a friss levegőn, ami szintén jó hatással van az egészségükre. A természetjárók között nagy számban akadnak olyanok, akik nem csak hobbiként tekintenek erre a tevékenységre, hanem életvitelszerűen is űzik ezt az aktivitást.

A legtudatosabb túrázók nem csak az útvonal megtervezésére fektetnek nagy hangsúlyt, hanem az étkezésükre is nagyon odafigyelnek. Szép számmal akadnak köztük, akik még az ivóvíz minőségével kapcsolatban is kritikusak, ezért valamilyen vízszűrő készüléket használnak azért, hogy az elfogyasztott folyadék biztosan szűrve legyen a nemkívánatos részecskéktől.

Vízszűrő készülékek a tiszta vízért

Ha mi is a tudatos túrázók közé tartozunk, akkor fontos számunkra az elfogyasztott víz minősége. A Vízbarátok vízszűrő készülék kínálatából mi is kiválaszthatjuk számunkra a legideálisabb berendezést.

Azt, hogy pontosan mit is jelent a víztisztítás, módszere válogatja. A vizet tisztíthatjuk szűréssel, ami annyit tesz, hogy a folyadék egy membránon keresztül haladva az egytized mikronnál nagyobb lebegő részecskéktől szabadul meg. Az aktív szenet tartalmazó szűrők már képesek az oldott szennyeződés kiszűrésére is, képesek csökkenteni a vegyi szennyeződést.

A vízfertőtlenítő tablettákkal ugyan vízszűrést nem érhetünk el, de a vízben található mikroorganizmunsok nagy részét elpusztíthatjuk. Tehát ha igazán tiszta folyadékot szeretnénk fogyasztani, érdemes a vízszűrő készülékeket és a tablettát együttesen alkalmazni.

Rajtunk múlik

Az egészséges életmód helyes módszeréről sok vita kering még a szakértők között is, viszont abban biztosak lehetünk, hogy megfelelő testmozgással és helyes táplálkozással sokat tehetünk a szervezetünkért.