hirdetés

Tegnap csúnyán helybenhagyták az egyik budapesti KFC étteremben az Index munkatársát. Szabót a biztonsági szolgálat tagja hagyta helyben miután az üzletvezető közölte állítólag, hogy dobja ki a kötekedő és a csirkeszárnyakat hazavinni akaró személyt.  

szabó index orrbavertAggasztónak nevezte Juhász Nándor, az Amrest Kft. marketingvezetője az Index újságírójának bántalmazását. A gyorséttermet üzemeltető cégnél azonnali kivizsgálást és gyors eredményt ígérnek.

A cég Szabó Zoltán Facebook írásából értesült a vasárnap esti incidensről. Az érintett üzlethelység vezetőjét keresik, és a bántalmazott Szabó Zoltánnal is szeretnék gyorsan felvenni a kapcsolatot, hogy minél több részletet megtudhassanak az eset körülményeiről.

Szabó írásában félmillió forint fájdalomdíjat követelt bíróságon kívül, amelyet egy általa választott alapítvány számlájára kér átutalni. Az újságíró ezen felül garanciákat vár arra, hogy ilyen nem fordulhat elő többet.

A KFC közösségi oldalát elözönlötték a számonkérő hozzászólások, durván ekézik a céget a kommentelők, van, aki bojkottálni akarja az éttermet.

Szabó többek közt ezt írta:

A biztonsági őr nem kért meg arra, hogy távozzak, sőt még csak fel sem szólított: egyszerűen megragadott és irtózatos erővel végigráncigált az éttermen, majd kidobott az ajtón. Amikor kissé döbbenten felnéztem, csak annyit tudtam kérdezni, hogy ugye nem fogsz még megütni is?

Ekkor ütött meg először. Ököllel. Leesett a szemüvegem, és éreztem, hogy az orrom elönti a vér. – írja Facebook posztjában.

Szabó nem titkolja, hogy egy whisky kóstolóról tért be a KFC-be. De nem volt ittas.

Nos teljesen mindegy is. Egy vendéggel így bánni nem lehetne egy demokratikusan működő országba, ahol nincs gyűlölet.