hirdetés

Makay Zsolt, a Jólét és Szabadság ( MDF ) korábbi elnöke pártja katasztrofális 2014-es választási szereplése után két évvel visszavonult a politikától, most mégis Marco Rubio, amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns kampányát követi figyelemmel a helyszínen. Az Esti Újság úgy tudja, Rubio és Makay régi jó ismerősök.

makay zsolt rubio kampány

Marco Rubio kampányát figyeli meg az Egyesült Államokban Makay Zsolt – derült ki az MDF és Jólét és Szabadság volt elnökének a Facebook-oldaláról is. A volt politikus több képet is videót is megosztott a floridai szenátor korteskedéséről. Az Esti Újság úgy tudja, Marco Rubio és Makay régi ismerősök, és többször volt már Amerikában a magyar expolitikus látogatóban a választási őrületben lévő Rubiónál. Úgy tűnik, Makay is abban a szemléletben hisz, hogy jó pap és politikus holtig tanul. Így azonban lehetséges, hogy hamarosan visszatér, újult erővel a nemrég leköszönő JESZ-elnök.

Makay Zsolt 2010-ben lett az MDF elnöke, miután a párt kiesett a parlamentből. Vezetésével változtatott nevet a rendszerváltó alakulat, és lett Jólét és Szabadság Demokrata Közösség. Azonban az Európai Parlamentben elméletileg az ő képviselőjük volt Bokros Lajos, aki úgy döntött, ő mégsem JESZ-esként, hanem inkább csak Bokros Lajosként kíván boldogulni. Lett is ebből jó kis kavalkád, meg pereskedés, amelynek azóta sincs vége, hisz Makayék szerint anno Bokrosnak vissza kellett volna adnia képviselőségét, hisz erről nyilatkozatot is alá írt, mondván, ha kell, lemond önként az uniós képviselőségéről. Nos, nem így történt.