hirdetés

Elképesztő dolgot talált fel egy amerikai férfi: a világító WC-ülőkét. Egyik éjszaka, mikor sötétben ment ki a mosdóba, össze-vissza törte magát. Akkor támadt ez az ötlete, hogy soha többé ne érje őt ilyen otthoni baleset.

világító Wc-ülőke

Dave Reynolds, a Virgin Records egykori alkalmazottja akkor került ilyen kellemetlen helyzetbe, mikor új államba költözött. Pennsylvaniai lakásában az éjjeli sötétségben nem találta meg a fürdőszobai villanykapcsolót, másnap zúzódásokkal ébredt. Mikor beszámolt a családjának sérüléseinek okáról, természetesen kinevették.

Reynoldsot annyira dühítette az eset, hogy a következő napon egyik régi főiskolai barátjával, Tom Fittlerrel elkezdték megtervezni a világító WC-ülőkét. Amint elkészült a prototípus, piacra is dobták a Night Glow Seats nevű terméküket. Szerintük nagyon hasznos az idős emberek és gyerekek számára is, mert őket gyakrabban érik ilyen balesetek, a termék használatával a fürdőszoba biztonságosabb helyiség lesz. A teljesen szokványos ülőke amint besötétedik, világítani kezd, igény szerint kék, vagy zöld színben. Nagyjából 13 ezer forintnyi összegért árulják, a tervezők ígérik, hogy mivel minőségi anyagokból áll, egész éjjel világít és ezt a tulajdonságát 20 éven át meg is tartja, anélkül, hogy halványulna a fénye – találmányukat az amerikai FOX2 magazinműsorában mutatták be.

Nemcsak Amerikából, már az egész világról kaptak megrendeléseket, szállítottak már Németországba, Japánba, Ausztráliába, az Egyesült Arab Emírségekbe, Olaszországba, és Máltára is.

Reynolds célja, hogy minden otthonban legyen legalább egy világító WC-ülőke. A feltaláló szerint ez egy magasztos cél, és eddig még nem találkozott olyannal, aki ezért lököttnek titulálta volna.

(forrás: LebanonDemocrat/FOX2)