hirdetés

A menekült vonat sem megy simán, sőt vesztegel. Úgy tűnik olyanok is felszálltak, akiknek se papírja, ráadásul nem is szír nemzetiségűek. Így még nem lépte át az osztrák-magyar határt a Keletiből hétfő délelőtt induló, menekültekkel dugig zsúfolt railjet. A vonatot azért állították meg, mert állítólag túlságosan sokan voltak rajta. Az osztrák vasúttársaság mentesítő járatokat indít.

Keletzi migránsok

A Keletiből 11:20-kor induló Railjet 64 a menetrend szerint 13:48-ra ért volna Bécsbe, ám a menekültekkel dugig tele vonat egyelőre Hegyeshalomnál vesztegel, a vienna.at szerint a vasúttársaság arra kérte a magyar rendőröket, hogy szállítsanak le pár embert róla.

Az Origo információi szerint azért nem engedték be a vonatot Ausztriába, mivel túlságosan sokan voltak rajta. Az ÖBB mentesítő járatokat indít.

Szóval a nagy reményekkel útnak induló menekült vonatot simán megállították az osztrák-magyar határon a Budapestről Bécsbe tartó, menekültekkel teli vonatot, amelyen csaknem háromszáz menekült utazott -–közölte osztrák vasúttársaság (ÖBB) szóvivője. Az ÖBB a szerelvény túlzsúfoltságára hivatkozva a magyar rendőrség segítségét kérte.

Az osztrák belügyminisztérium azzal számol, hogy a magyar hatóságok megteszik a szükséges lépéseket. Feltételezhetően a magyar rendőrség a papírok nélkül utazó migránsokat leszállítja és menekülttáborba helyezi el.