hirdetés

Tavaly többen haltak meg szelfizés közben, mint cápatámadásban. Még a Mount Everest is kevesebb áldozatot szed, mint az önfényképezés. Nemrég, július elején egy turista zuhant le a perui Machu Picchuról szelfizés közben. Június végén 7 fiatal fulladt bele a Gangeszbe önfényképezés miatt. Tegnap pedig a nepáli rezervátumban egy elefántcsorda előtt fotózkodó férfit ölte meg az egyik állat.

veszélyes szelfie medvével

 

Kedden egy vízszállító kocsi sofőrje a dél-nepáli Parsza vadrezervátumon haladt keresztül, megállt fényképezni egy 21 elefántból álló szabadon kószáló csorda előtt, ekkor az egyik feldühödött állat elkapta és megölte a férfit.

A Gangeszbe fulladt fiatalok pedig egyik társukat próbálták kimenteni a vízből, akit szelfizés közben sodort el az áramlat.

A halálos szelfik készítői magas helyekről zuhantak le, vonatbaleset áldozatai lettek, vadállatokkal fotózkodtak, vagy áramütés miatt vesztették életüket.

A Mashable amerikai hírportál statisztikája szerint tavaly többen vesztették életüket szelfizés közben, mint cápatámadásban: 12 embernek okozta halálát a fotóönarckép-készítés, míg csupán nyolc embert marcangolt halálra a tengeri ragadozó.

Halálos panorámaszelfik

Tavaly egy 66 éves japán turista szelfit akartak készíteni az indiai Tádzs-Mahalnál, leesett a lépcsőkről és meghalt, még az útitársa is súlyosan megsérült.

Két hete egy 51 éves német turista zuhant le a perui Machu Picchu romjairól, miközben a repülést imitálva próbált szelfit készíteni magáról.

Egy 21 éves egyetemista lány az egyik moszkvai hídon szelfizve zuhant a mélybe és halt szörnyet.

Fegyverrel fotózkodtak, rossz vége lett.

Egy 19 éves amerikai férfi lelőtte magát, miközben töltetlennek hitt, talált pisztollyal készített magáról fotókat. Moszkvában is fejbe lőtte magát egy lány fegyverrel való szelfizés közben, de ő túlélte a balesetet.

Oroszországban, az Urál hegységben 2015 júniusában két férfi halt meg, mert szelfizés közben felrobbant a kezükben egy kibiztosított kézigránát.

Vonatsíneken, magasfeszültségű távvezeték előtt sem jó ötlet szelfizni.

Tavaly tavasszal egy orosz kamasz a vasúti sínek között akart fényképet készíteni magáról, de a lába beakadt az áramelosztóba, majd az áramütés miatt lezuhant a hídról, és a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Egy Moszkva környéki fiú egy magasfeszültségű távvezetékbe kapaszkodva szenvedett halálos áramütést szelfizés közben.

Tiltó táblák a szelfikre

Az orosz belügyminisztérium 2015 júniusában a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt.

Az Egyesült Államokban kénytelenek voltak nemzeti parkokat bezárni, mivel a látogatók medvékkel akartak önarcképet készíteni, Spanyolországban a bikafuttatásokon tiltották be a szelfizést.

 

(Fotó: YouTube, The Guardian)