hirdetés

Egyre elképesztőbb a kamu terrorista professzor története. Nem elég, hogy egy stewardess is szelfizett az állítólagos gépeltérítővel, most a felesége azt állítja, őt és gyerekeit is verte exférje. Így szerinte nem igaz, hogy az iránta táplált szerelem vagy a családja iránti érzelem vezérelte a gépeltérítésben azt az egyiptomi férfit, aki kedden Ciprusra kényszerített egy egyiptomi belföldi járatot.

elking mohamed-gépeltérítő

Szeif Edin Musztafa – miután hatórás túszdrámája békés véget ért, őt pedig őrizetbe vették – azt vallotta, hogy akciójával csupán azt akarta elérni, hogy láthassa Cipruson élő volt feleségét és gyerekeiket. Volt felesége, Marina Paraschou csütörtökön viszont cáfolta, hogy az 59 éves Musztafa az iránta érzett szerelemtől vezérelve térítette el egy kamu robbanómellénnyel a repülőt, amelyen 72 utas volt és a személyzet.

Elmondása alapján a férfi terrorizálta a családját, verte őt és gyermekeiket. Hozzátette: a keddi túszdráma során maga Musztafa nem is kérte, hogy beszélhessen vele. Hogy mégis váltottak egymással néhány szót, annak az volt az oka, hogy a rendőrség megkérte a nőt, hogy a hangja alapján azonosítsa a gépeltérítőt.

Az asszony mindemellett rendkívül veszélyes embernek mondja volt férjét. Túl azon, hogy kábítószer-élvező, fanatikus híve a Palesztinai Felszabadítási Mozgalomnak (PFSZ). Az asszony szavai szerint a férfi korábban azzal hetvenkedett, hogy részt vett három izraeli katona megölésében, és négy évet raboskodott börtönben Szíriában.