hirdetés

Kisteherautó hajtott a nézők közé egy botrányos megyei harmadosztályú meccsen. Természetesen volt verekedés, kerékpár a szélvédőn is, és rendőrségi akció is. Azaz botrányos jelenetekkel és kis híján tragikus eseményekkel zárult a Nógrád megyei harmadosztályban játszott Kálló-Vanyarc szomszédvári rangadó, amely emiatt idő előtt félbe is szakadt.

 meccs

Előbb a szurkolók estek egymásnak, majd egy kisteherautó hajtott a nézők felé-közé , amelynek szélvédőjén aztán egy bicikli landolt. A verekedős meccsen a rendőrök és a mentők is megjelentek, előbbiek azonban csak félórával azután, hogy hívták őket. A nogradfoci.hu cikke szerint a második félidő elején, a Vanyarc vezető góljánál szabadultak el először igazán az indulatok a nézőtéren, néhány pofon is elcsattant, majd amikor a rendezők közbelépésére csitulni látszottak a kedélyek, egy kisteherautó hajtott a pálya mellé, a nézők sietve ugráltak el előle, hogy aztán egyikük a szélvédőjének egy kerékpárt dobjon.

Ezt követően az összecsapáson tartózkodó szövetségi ellenőr jelzésére a játékvezető a 88. percben, 1-0-s vanyarci vezetésnél beszüntette a mérkőzést – írja a portál, amelynek a hazaiak klubelnöke, Diviák István így mesélt a történtekről:

A játékosom, Horváth László (ő az, akit eltiltottak múltkor) összekapott egy vendégszurkolóval, összeszólalkoztak. A rendezők odasiettek, szétszedték őket. Ezután ment tovább a meccs, semmi gond nem volt. Utána ennek a vendégszurkolónak a fia kisteherautóval behajtott az emberek közé. Mindenki menekült, amerre látott, ugráltak az autó elől az emberek, gyerekek. Ekkor a szövetségi ellenőr (akit szintén majdnem elütött) jelzett a játékvezetőnek, hogy szüntesse be a találkozót. Úgy ért véget az ámokfutás, hogy egy kállói fiatalember ijedtében az autó szélvédőjének dobta a biciklijét. Értesítették a rendőrséget, akik fél órára rá jöttek ki, és még este tíz órakor is helyszíneltek. Úgy hallottam, be is vitték a fiatalembert. Szeretném hangsúlyozni, a pályán semmilyen atrocitás nem történt sem a mi, sem a vendégcsapat részéről, szépen zajlott a meccs. Ez a nézőtéren történt. A játékvezetőkkel sem volt semmi probléma, korrekten vezették a meccset. Azt egyébként lehetett látni, hogy ez az ember szánt szándékkal tette, amit tett, ráhúzta a kormányt arra, amerre embert látott. Az emberek meg voltak ijedve, rengeteg kisgyerek, nő volt a mérkőzésen. Hála Istennek nem történt tragédia, ami annak is köszönhető, hogy rendezvény volt a faluban és a szomszéd településen is, sok ember oda ment a meccs helyett. Még ez volt a szerencse. Azért azt furcsának találom, hogy a ligaértekezleten még arról volt szó, hogy a szövetség együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal, aminek értelmében a kiemelt mérkőzéseken rendőri jelenlét lesz. Csodálkoztam is, hogy nincsenek rendőrök. Állítólag nekünk kellett volna kérnünk, én erről nem hallottam még. Egyébként úgy tudom, mikor a Nógrád játszott a Vanyarccal, ott volt rendőri jelenlét, ezt a vanyarciak mondták. Nem is az a baj, hanem az, hogy mikor a rendezőink kihívták a rendőrséget, fél órára rá értek ki. Ezt egy kicsit furcsának találom – tette hozzá Diviák István.

(fotó:illusztráció )