hirdetés

Mégis terroristagyanús személyt fogott a TEK. Igaz, nem akkor és nem ott, ahogy arról a köztévé beszélt. De legalább már van egy árva terroristánk, van mondás is.  A rendőrségi közlemény szerint, amely igen cifra megfogalmazású, nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint Ahmed, H. a Tabligh Jamaat, azaz a Szövetség a hit terjesztésére elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja.

TEK4

A Tabligh Jamaat elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalmat a terrorszervezetek radikális személyek egyes célországokba történő bejuttatásához, fedőszervezetként is felhasználják – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.  Nos, ezen szervezetnek a tagját fogták el a TEK kommandósai. Arról a szír férfiról állítják ezt a rendőrök, akit szombaton fogtak el Győrben. Azt írják róla, hogy Cipruson él, és ott munkavállalási engedéllyel rendelkezik.

A férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépésének bűntettével gyanúsították meg, és a bíróság kedden úgy döntött, előzetes letartóztatásba helyezi.  Ahmed, H. a rendőrség szerint a múlt szerdai,  röszkei atrocitások résztvevője volt. A történtek után a kormány kommunikációsa, Kovács úr, aki szeret alsógatyában posztolgatni és a főkatasztrófa exvezető Bakondi úr terroristákról beszélt. Felhívást is közzétettek több nyelven, mondván, keresik a képen látható személyeket.

Az említett terroristagyanús személyt szombaton, kora délután szedték le a TEK tagjai egy vonatról Győrben. Azt mondták, a szerelvény műszaki hibás, várakoztatták, majd lecsaptak. Senkit nem engedtek a szerelvény közelébe.