hirdetés

Unatkozhatott egy fürdőző és robbanóeszközt vitt a partra a Velencei tóból. A gárdonyi kempinget emiatt kiürítették és mintegy negyven embert érintett az átmeneti kellemetlenség. A honvédség tűzszerészei azonosították a szovjet repeszbombát, ami 15 kilós volt és el is vitték már megsemmisíteni.

Egy feltételezett robbanóeszköz miatt kiürítette a rendőrség Gárdonyban az Üdülő utcai kempinget – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az.

Az egyik fürdőző a Velencei tóból kivitt és a kemping területén letett egy II.világháborús robbanóeszközt, ami egy szovjet 15 kilós repeszbomba volt. Azaz nem volt kicsi. A tűzszerészek azonosították a szerkezetet és felmérték az állapotát. Így a tűzszerészek munkája miatt 40 embernek kellett a kempinget elhagynia biztonsági okokból.

Elszállították a második világháborús szovjet repeszbombát a gárdonyi kempingből – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje.

A tűzszerészek megállapították, hogy egy 15 kilogrammos, második világháborús szovjet repeszbomba került elő. Mivel a robbanóeszköz szállítható állapotban volt, elvitték a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik. A rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére elrendelt lezárást – tette hozzá Gajdos Milán .