hirdetés

Aki kertes házban él, az idővel szembesül azzal, hogy mindenképpen szüksége van egy kis kerti házra vagy szerszámtárolóra a kertjében.

 

Amennyiben egy faház mellett döntünk, az nemcsak szép és esztétikus eleme lehet az otthonunknak, hanem számos funkcióval is elláthatjuk.

Legyünk kreatívak, és használjuk fel sokféleképpen a gerendaházat!

Vonatkoztassunk el egy kicsit a klasszikus kerti tárolóktól, és gondoljuk át, hogy mi mindenre lehetne jó még egy kisebb kerti faház. Léteznek olyan konstrukciók, melyekből kiváló szaunaházakat alakíthatunk ki, de akár egyfajta garázsként is funkcionálhatnak, ahol a motorokat vagy éppen a kerékpárokat tudjuk biztonsággal tárolni.

Mivel a kialakításra szánt területek általában eltérő adottságokkal rendelkeznek, érdemes saját udvarunkhoz igazítani a választott faház méreteit is. Az előregyártott faházak jellemzően többféle méretben is elérhetőek, például a Müritz hétvégi gerendaház kifejezetten a nagyobb méretű darabok közé tartozik.

Alapterülete 24 négyzetméter, amit egy terasszal is kibővíthetünk. Extra nagy méretű, kétszárnyú panorámaajtóval felszerelt, ami rengeteg fényt enged be az épületbe, és remek kilátást biztosít onnan.

Ez egy olyan kialakítású gerendaház, mely nemcsak egy helyiségből áll, hanem konyha és szerszámtároló is ki lett benne alakítva. Továbbá a szerszámtároló felett egy alvófülkeként használható felületet is találhatunk, amire egy létrán keresztül megoldott a feljutás a beltérből.

Milyen kialakítású kerti faház lehet alkalmas?

Ma már nemcsak azokat az általános igényeket kell kiszolgálni, melyeket bármely barkácsáruház megtehet. Érdemes körülnézni például az e-kert.hu webáruház faházai között, ha valami modern és esztétikus megoldást szeretnénk találni saját kertünkbe. Többféle méretű és stílusú pihenőház és gerendaház közül válogathatunk.

A faházakat lapra szerelt állapotban, gondosan csomagolva, a főbb elemekre szétbontva szállítják ki. Mivel a termékekhez mellékelve van egy részletes szerelési útmutató is, így néhány óra alatt egyszerűen felépíthetjük saját kerti épületünket. Az egyes elemek kis helyet foglalnak, így a kisebb csomagokban könnyebb azok mozgatása is.

Hogyan érdemes belevágni a házépítésbe?

Sok kreatív és ügyes ember van, de nem biztos, hogy érdemes belevágni a házépítésbe saját kezűleg. Jobb eredményre vezet, ha eleve készre gyártott elemekből álló faházat vásárolunk. Ezek az építési útmutatók segítségével könnyen összeszerelhetőek.

Ezeknek az épületeknek többféle funkciót is adhatunk a kertben. Egyrészt alkalmasak arra, hogy tároljuk bennük a kerti szerszámokat, illetve ha nincs lehetőségünk olyan tárolóhelyet kialakítani a lakáson belül, ahol a ritkán használt holmikat gyűjthetjük, akkor erre is alkalmas lehet. Hiszen a tárolni kívánt dolgainkat megóvja az időjárás viszontagságaitól, és biztonságosan elhelyezhetjük őket addig, míg újra szükségünk lesz rájuk.