hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja lehet némi gond a menekültek regisztrációjával. Sokan ugyanis analfabéták és azt sem tudják mikor születtek. Így a rendszerbe ezen személyek mind január elsejei születésűek. Ráadásul vezeték neve sincs sok migránsnak így sokat Alinak, Mohamednek hívnak. Elő is fordult már információink szerint körözésnél, hogy három személyt dobott ki a gép.

menekült vonat 1

A magyarországi regisztráció a menekültek ügyében biztos jó de sok hasznát nem veszi senki, hacsak nem az ujjnyomatokat nem nézzük, hisz az minden menekültnél más és más. AZ Esti Újság úgy tudja rengeteg menekült születési dátuma megegyezik és a nevük is. Mindez pedig azért fordulhat elő, mert a migránsok nagy rész analfabéta és nem tud sem írni sem olvasni. Papírjaik sincsenek így azt sem tudják mikor születtek és ezt ellenőrizni sem tudja a magyar hatóság.

Ráadásul az iszlám államokból érkezőknél az évszámok is mások, mint a keresztény Európában. Éppen ezért fordul el az állítólag igen nagy számban, hogy sokan január 1.-én születtek és a nevek is hasonlóak, azaz a keresztneveket mondják vezetéknévnek is. Így fordulhatott elő az a súlyos eset, hogy a fóti gyermekvárosból eltűnt fiatal afgán fiú körözésekor, amikor is a nevét és a születési idejét is közzéteszik kijött egy németországi körözés is. Igen ugyan erre az adatra, de ott már fél éve keresik elméletileg ugyanazt a fiút mint, akit itthon. Természetesen ugye ez lehetetlen, hisz a Fótról eltűnt fiatal nemrég érkezett Macedónia felől. Így derül ki az Esti Újság információi szerint, hogy úgy tűnik komoly baj van ezzel a migráns regisztrációval.

Az ügyben természetesen megkerestük az ORFK illetékeseit is de válasz egyelőre nem jött kérdéseinkre.