hirdetés

A hajdúhadházi nyomozók állatkínzás miatt folytattak büntetőeljárást egy 43 éves férfival szemben, aki egyszerűen hagyta éhengalni a lovait. Drágálta az eledelt.
A rendőröknek olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy hajdúhadházi tanyán több ló is éhen pusztult. A nyomozók 2019. december 13-án a helyszínre mentek, ahol egy pajtában három lótetemet találtak, valamint az udvaron egy lesoványodott, kikötözött élő példányt. A rendőrök előállították a lovak tulajdonosát és gyanúsítottként hallgatták ki – írja a police.

A férfi beismerő vallomást tett, és elmondta a nyomozóknak, hogy rossz anyagi körülményei miatt nem tudott megfelelően gondoskodni a lovakról, arról pedig nem tudott, hogy vannak szervezetek, akik segítséget adtak volna az állatok ellátásában neki.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a helyi lakossal szemben. A nyomozók az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.