hirdetés

Leszúrta vasvillával a kutyáját, majd magára hagyta a szenvedő állatot a kegyetlen gazda. Állítólag az eb összeverekedett a gazda mangalicájával, és ezért kellett meghalnia. A férfi ellen vádat emeltek. 
vasvillas-kutyaAz Esztergomi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a kutyáját egy négyágú vasvillával többször fejen ütötte, és kétszer megszúrta.

A férfi a nőstény kutyát a tokodaltárói hétvégi telkén tartotta több más háziállattal együtt. Július 4-én a férfi észrevette, hogy a bezárt disznóólba bejutott a kutya, és összeverekedett a mangalica sertéssel.

A férfi sikertelenül próbálta a kutyát elhúzni, ezért egy négyágú vasvillával többször nagy erővel fejen ütötte, és két alkalommal a fején és a testén megszúrta úgy, hogy a vasvilla hegye az állat testébe 15-20 centiméter mélyen befúródott.

A férfi a vasvillát a kutyában hagyta, majd hazament anélkül, hogy a még életben lévő, kínlódó állathoz állatorvost hívott volna, a kutya később elpusztult – írja a kemma.hu.

(Fotó: illusztráció)