hirdetés

Kisebb botrány van a Nemzeti Választási Irodánál. Egy csoport nem engedi az épületbe be ugyanis az MSZP képviselőjét, Lukács Zoltánt, aki a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kezdeményezését akarná beadni. Az ügy érdekessége, hogy az NVI nem sokat tesz, úgy tűnik, a kaotikus állapotok megszüntetése végett. A rendőrségnek, azaz a BRFK-nak már rég hivatalból kéne lépnie, hisz felmerült a kopaszok részéről a személyes szabadság megsértése, a politikusokat pedig szabad mozgásukban is akadályozták és egyéb bűncselekmények sora is felmerült.

 valasztasi-iroda-nyako

Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője kedd reggel elsőként akarta beadni újra a vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezést. Ezt azonban nem tudta eddig megtenni, mert a bejáratnál „kigyúrt, kopasz férfiak” elállják a bejáratot – tudta meg a Klubrádió a képviselőtől.

A kopasz, kigyúrt emberekből álló csoport mintegy 15-20 főből áll, az NVI pedig képtelen kezelni a helyzetet, nem ellenőrzi, hogy ki beadványozó, ki nem. A társaság – Lukács Zoltán elmondása szerint – inzultálta az MTI fotósát is. A politikus szerint ez egy nyilvánvalóan szervezett akció. Az eset azt mutatja be, hogyan működik egy ország, ahol nincsen demokrácia.

Az MSZP már korábban is beadott egy a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezést, arról ma dönt a Kúria, a párt azonban elutasító határozatra számít az ügyben.

(Fotó: Origo)