hirdetés

Bizarr halat fogtak a Karib-tengeren, sőt a legjobb kifejezés rá, hogy sokkoló. Az ujjakkal és emberi orrhoz hasonló szervvel rendelkező lényt egy idős halász fogta ki.

bizarr hal

Rémülten gyűltek össze Carriacou szigetének lakói, amikor megtudták, mit fogott ki véletlenül egy 74 éves helybéli halász. Mindenki látni akarta a hátborzongató külsejű halat, aminek uszonyai helyett parányi lábai voltak, sőt, még egy emberekéhez hasonló orr is nőtt a szája alatt. Nem csoda, hogy a tudósokat is alaposan megdöbbentette a látvány!

Már 50 éve vagyok halász, de ehhez hasonlót még soha életemben nem láttam! – mesélte elkerekedett szemekkel a tapasztalt Hope McLawrence, aki maga is halálra rémült, amikor először megpillantotta a bizarr külsejű kopoltyúst.

Nem tagadta, álmában sem gondolta volna, hogy a sekély vízben halászva ilyen lény akad majd a hálójába. McLawrence szerint a horrorfilmbe illő hal nem tudott úszni, apró lábaival sétált a tenger fenekén. Azt azonban eddig a szakértők sem tudták megállapítani, hogy az ijesztő példány milyen fajta lehet.