hirdetés

Az unió nem adott forrást a világjárvány elleni védekezésre – reagált a Fidesz Ujhelyi István szocialista EP-képviselő pénteki online sajtótájékoztatójára. A baloldali Eu-s parlamenti honatya ugyanis azt jelentette be, hogy az EU mintegy 520 milliárd forintnyi támogatást adott a járvány elleni küzdelemre.

 

Az EU semmilyen forrást nem bocsátott Magyarország rendelkezésére a koronavírus elleni védekezéshez, miközben a magyar kormány már 245 milliárd forintot fordított a központi költségvetésből a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre, ebből 157 milliárd forintot eszközbeszerzésekre – közölte a Fidesz.

“Felszólítjuk a szocialistákat, hogy ne keltsenek hangulatot!” – áll a kormánypárt közleményében.

Mint ismeretes Ujhelyi István korábban azt közölte: 520 milliárd forintnyi uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. Mindezen EU pénz rendelkezésünkre áll.

Egy átadás, egy állítás. Nos ember egyen a talpán, aki ezt a politikai bohózatt érti. Mi bízunk benne Újhelyi újra kiáll és bemutatja a dokumentumokat, határozatot, bármit, hogy kiderüljön az EU a bajban is mellettünk van .