hirdetés

Roberto Escobar tavaly decemberben már magára tudta vonzani a világ figyelmét az összehajtható okostelefonjával. Most pedig az egykori drogbáró tesója bejelentette: egy másikat is készít, szintén olcsón és remek specifikációkkal.

 

Nem elégszik meg egyetlen összehajtható telefonnal, így egy másikat is készít a hírhedt kolumbiai drogbáró, Pablo Escobar testvére. A bejelentésről a Gizmodo is beszámolt, megjegyezve, hogy az új eszközt Escobar Fold 2-re keresztelte a 73 esztendős vállalkozó.

A mobil külsőre nagyon hasonlít a Samsung szintén Fold nevű eszközére, de azért akadnak különbségek: az Escobar által kiadott telefonnak “csak” öt kamerája van, emellett jóval olcsóbb is, hiszen a legdrágább kiadás se kerül többe 550 dollárnál. Az alapverzió 400 dolláros árcédulát kapott, ez nagyjából 121 ezer forintot jelent.

Az olcsó ár egy tudatos és igen ambíciózus terv része, Escobar testvére ugyanis a fejébe vette, hogy elsőrangú beszállító lesz, még az olyan cégóriásokat is megelőzve, mint a rengeteg telefonjáról ismert Samsung. (Ezért sem véletlen, hogy az új mobil neve Fold 2, jól érződik benne a dél-koreaiak felé irányuló fricska.)

Az Escobar-féle Fold 2-t amerikai és kínai gyárak munkásai rakják össze, gyakorlatilag majdnem ugyanazt a receptet követve: ebben is a Qualcomm 855-ös Snapdragonja dolgozik, az akkumulátora pedig ugyanúgy 4,380 mAh. Még a kijelzőben sincs eltérés, kinyitva ez is 7,3 colos.

Escobar szerint nagyon ügyelnek rá, hogy a gyártás során a készülékeket megfelelően teszteljék (ez megint csak egy finom odaszúrás a Samsungnak a cég korábbi bakija miatt), és azt is világossá tették, hogy mindössze 200 ezer darabot készítenek. Legalábbis első körben. A mobilokon a drogbárót ábrázoló háttérképek is lesznek.