hirdetés

Újabb olasz kistelepülés kezdett egy eurós házakat értékesíteni. A polgármester célja, hogy benépesítse a dél-olaszországi Cinquefrondit, ahol rengeteg ház áll üresen, új gazdára várva.

Cinquefrondi egy apró faló Calabria régióban, Reggio Calabria megyében az ország déli részén, a “csizma” orrában. Bár gyönyörű környezetben helyezkedik el, ráférne egy alapos felújítás, ezért is hirdetnek ilyen olcsón házakat. Azt remélik, hogy az ingatlanok felújításával újra szebbé tehetik a községet.

Akinek megtetszik egy ház, egy euróért megveheti, ehhez pedig pluszban évente 250 eurót (86 ezer forint) biztosítási kötvényt kell fizetni, amíg az ingatlant teljesen fel nem újítja. Ha ez nem sikerül három éven belül, akkor 20 ezer euró (~7 millió forint) pénzbírságot szabhatnak ki rá.

Michele Conia polgármester asszony “Szépség Akcióként” hirdette meg az egy eurós házvásárlási programot annak érdekében, hogy az üresen maradt ingatlanok új gazdára találjanak és megújuljanak. Mint azt a CNN-nek elmondta, az ottani házak kicsik és hangulatosak, ezért nem olyan drága és nem is tart olyan sokáig a felújítás.

Jelenleg körülbelül egy tucatnyi ingatlant kínálnak eladásra, de még legalább 50 üres ház van a faluban, amelyeknek új tulajdonost szeretnének majd találni.

Ezek között több olyan is van, amelyeknek az előző gazdái már évek vagy évtizedek óta nem jelentek meg ott, és semmit nem lehet tudni róluk. Akadnak olyan házak is, amelyeket viszont már teljesen felújítottak, ezeknek az ára is nagyon alacsony.