hirdetés

Újabb ámokfutó gyilkolt egy iskolában, Amerikában. Legalább tízen meghaltak az egyetemi lövöldözésben. A tettest ugyan elfogták és gyorsan semlegesítették a rendőrök, a lövöldöző indítéka egyelőre ismeretlen.

FBI

Lövöldözés volt egy egyetemen az Oregon állambeli Roseburgban, az első jelentések szerint legalább tízen meghaltak, húszan megsérültek – jelentette a CNN hírtelevízió. Egyes sajtójelentések szerint az áldozatok száma elérheti a tizenötöt is.

A tragédia az Umpqua Community College területén történt. Az amerikai hírtelevíziók jelentése szerint a tettest elfogták, a hírt megerősítette a megyei kormányhivatal illetékese is. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy a lövöldöző megsebesült-e. Az intézmény területét jelenleg rendőrök vizsgálják át, a diákok táskáját is kinyitják.

Roseburg városában 22 ezren laknak, az egyetemre 13 600 diák van beiratkozva. Az intézmény a honlapja szerint büszke a békés és nyugodt környezetre. Az Umpqua nem hagyományos egyetem, főleg felnőtteket képez, átlagos életkoruk 38 év.