hirdetés

Újabb állatkínzási ügyhöz riasztották a rendőröket. A rendőrök és az állatvédők Csévharaszton menekítették a sanyarúkörülmények közt szenvedő ebeket. A rendőrség természetesen eljárást indított de vajon egy 73 éves nyugdíjas ellen mit lehet tenni ?

 

Szívszorító látvány fogadta a rendőröket egy csévharaszti háznál szombat délután. Az ott lakó 73 éves férfi portáján tucatnyi eb, egy részük szabadon kóborolva próbált enni-, és innivalóhoz jutni a településen, a többi pedig láncra kötve, fekhely vagy ól híján a saját ürülékében feküdt.

A rendőrök a helyi állatvédők közreműködését kérték.

A nagy valószínűséggel beoltatlan és chip nélküli kutyák biztonságos körülmények közé kerültek, közös erővel szállították őket menhelyre.

Mint kiderült, két eb feltehetően komolyabb orvosi ellátásra szorul, az elfertőződött, nyakörvük okozta mély sebesedés miatt.

A Monori Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt nyomoz. Feltehetőleg a nyugdíjas gazda a bírósági eljárást sem ússza meg de kérdés mit lehet tenni ellene? Mi van, ha a nyugdíjából neki sem jut rendesen ételre ? Egy ilyen idős ember lehet tisztában sincs vele, hogy az állatok ilyenfajta tartása nem igazán törvényes.