hirdetés

Új trend a fekete tea
2014-10-01 07:40

Olyan jó mint a kávé . A zöld teához képest kevésbé ismertek a fekete tea jótékony hatásai, pedig a szakértők szerint az egészséges életmód része kellene, hogy legyen ez az erőteljes ízű, de annál hasznosabb ital.

fekete tea

A fekete tea hatóanyagainak és a benne lévő koffeinnek köszönhetően élénkítő hatással rendelkezik, serkenti a vérkeringést és a légzést, így agyunk több oxigénhez jut, és jobb szellemi teljesítményre leszünk képesek. Az egészséges életmód hívei kávé helyett is fekete teát isznak reggelente, hogy lendületesen indulhasson számukra a nap. Élénkítő hatása mellett azonban nyugtatóan is hat a szervezetünkre köszönhetően a fekete teában lévő csersavnak.

A zöld teához hasonlóan a fekete tea is gazdag antioxidánsokban, így segítségével könnyedén felvehetjük a harcot a sejtkárosító szabad gyökök ellen, és a kutatók szerint akár a rákos megbetegedésekkel szemben is védelmet nyújthat számunkra. Fluortartalma miatt a fogakat is óvja, illetve képes megölni a szánkban és a szervezetünkben lévő baktériumokat. További pozitív hatásai közé tartozik, hogy kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást és az ízületi betegségeket.

Számtalan jó tulajdonsága mellett azonban fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a koffeintartalma miatt nem szabad túlzásba vinni fogyasztását. A fentebb említett csersav miatt pedig semmiképpen nem ajánlott, hogy éhgyomorra igyuk.