hirdetés

Elpusztult a londoni állatkert földimalaca, Misha. Szombatra virradóra ugyanis kigyulladt az állatkert “Állati Kalandok” nevű látványossága. A mentésen hetven tűzoltó dolgozott, de így sem sikerült minden állatot megmenteni.
London Zoo is seen on fire, in London, Britain December 23, 2017 in this image taken from video footage obtained from social media. Brendan Cooney/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES. MUST ON SCREEN COURTESY BRENDAN COONEYA tűzben négy szurikátának is nyoma veszett, de ezeknek a nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A tűzben hat ember is megsérült, füstmérgezést kaptak. Csak egyiküket kellett kórházba vinni.

A londoni tűzoltóság tíz kocsival vonult a helyszínre. “Nem olyan volt, mint amikor füstöl egy kémény, hanem sokkal nagyobb” – mesélte a BBC-nek Adnan Abdul Husein, aki kutyasétáltatás közben figyelt fel a tűzre és riasztotta az állatkert biztonsági szolgálatát.

“Ahogy közelebb értem, láttam, hogy az állatkertben ég valami, ezért odamentem a biztonságiakhoz, hogy lángok vagy füst jön kifelé onnan, tudnak-e róla bármit. Szemmel láthatóan fogalmuk se volt róla” – mesélte.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint az Állati Kalandok mellett működő kávézó és bolt háromnegyede leégett, ahogy a tető fele is. A tűzoltók a tájékoztatás szerint megfeszített erővel dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a lángok átterjedését a szomszédos ketrecekre.