hirdetés

Börtönbe akarta küldeni a Pest megyei túlbuzgó rendőrség a hétvégi vonatbeleset egyik mozdonyvezetőjét, de ezt a tervet az ügyészség keresztbe húzta. A rendőrök a kórházban már gyanúsítottként hallgatta ki a az Aszódról induló, majd frontálisan ütköző vonat vezetőjét.

MÁV baleset

Gyanúsítottként hallgatta ki a Pest megyei rendőrség a vasárnap reggel Aszódról induló és Nógrád megyében egy másik vonattal frontálisan ütköző vonat vezetőjét. Sőt a szegény masinisztát a rendőrök előzetes letartóztatásba is akarták helyezni de ezt az ügyészség nem tartotta indokoltnak. Így mondhatni a rendőrök picit túlbuzgóak voltak a mozdonybaleset ügyében.

Bár csak ennél nagyobb horderejű ügyekben is ily túlbuzgóak lettek volna, mint mondjuk a hírhedt 15 milliárdos MVM hűtlen kezelés. Vagy a nemrég kiderült súlyos milliárdos aranyhamisítási ügy de sorolhatnánk hosszasan az eseteket.

Szóval a kórházban lévő mozdonyvezetőt gyanúsítottként hallgatták ki tömegszerencsétlenséget okozó gondatlan veszélyeztetés miatt.

Mint ismeretes vasárnap reggel frontálisan összeütközött két személyvonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon, Acsa-Erdőkürt és Nógrádkövesd között. Huszonegy ember megsérült, ketten súlyosan. A vizsgálatok szerint az egyik vonat vezetője az írásbeli rendelkezés ellenére úgy indult tovább a kijelölt Acsa-Erdőkürt állomásról, hogy nem várta be a szemben közlekedő vonatot.