hirdetés

Nyomozást indított a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Visegrádi utcai központi okmányiroda több munkatársa ellen hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség mindezt megerősítette. Azt azonban, hogy pontosan mibe keveredtek az alkalmazottak, nem tudni. Az Esti Újság úgy tudja, az NVSZ hosszas munka, megfigyelés és adatgyűjtés után újabb sikeres akciót hajtott végre.

 okményiroda

A Központi Okmányiroda több dolgozóját is elbocsátották hivatali visszaélés gyanúja miatt. A KEKKH 11 exalkalmazottja ellen nyomoznak. Úgy tudni, az NVSZ hosszas sikeres adatgyűjtése és megfigyelése buktatta le az érintetteket. Feltehetőleg vagy autók törzskönyveivel vagy egyéb személyes okmányok elkészítésével keveredhettek bajba az érintett alkalmazottak, akik közül nem tudni, hogy bárki is van-e előzetes letartóztatásban. Mint ahogy azt sem tudni pontosan , hogy valamennyien az iroda munkatársai-e. Részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölt a BRFK.

A nyomozásról a Fővárosi Főügyészség sem árult el részleteket. Az esetet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának a sajtóirodája is megerősítette. A szervezetet az az Ignácz István vezeti, aki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is irányította sikeresen hosszú hosszú évekig, és aki közeli baráti viszonyban van a belügyminiszterrel.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a mostani őrizetbe vételek és elfogások összefüggésben lehetnek a kamu magyar állampolgársági ügyekkel.