hirdetés

Úgy tűnik, Conan, a hős malinois élvezte a látogatást a Fehér Házban. Persze Trump is.
Kitüntetést adományozott Donald Trump az amerikai hadsereg kutyájának, Conannek, amely részt vett a különleges erők szíriai rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezére ellen.

Trump jelzők sokaságával halmozta el belga malinois-t, amely megsérült az akcióban.

Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges – jellemezte az elnök a pásztorkutyát, amelyet egy medállal és egy plakettel jutalmazott meg.

Conant ennél jobban érdekelte az alelnök, aki többször is megvakargatta a fejét. „Conan egy valódi hős” – jelentette ki Mike Pence.

Trump azt is elárulta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanre, ő azonban úgy vélte, hogy az esetleg feltüzelné a támadó ösztönét.

Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak – mondta a Fehér Ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.

Az elnök néhány nappal al-Bagdadi likvidálása után tette közzé a katonáknak segítő kutya fotóját a Twitter-oldalán, de a nevét nem hozta nyilvánosságra, mert titkosította a hadsereg. A Mashable akkor azt írta egy nyugalmazott katonatisztre, Mark Hertlingre hivatkozva, hogy ha kiadnák a kutya nevét, úgy a terroristák könnyen beazonosíthatnák a gondozóját vagy a tenyésztőjét. Később Trump egy olyan photoshoppolt képpel jelentkezett, amelyen mintha kitüntetést kötne az eb nyakába, végül pedig a nevét is publikálta.