hirdetés

Amikor kerékpár vásárlására adod a fejed, akkor bizony nincs könnyű dolgod, hiszen a bőség zavara vár. Ha előzetes ismeretek nélkül választasz magadnak biciklit anélkül, hogy pontosan meghatároznád a céljaidat a kerékpárral kapcsolatban, akkor könnyen lehet, hogy rossz döntést hozol, és a kezdeti lelkesedésedet a sutba vágva az újonnan vásárolt bringád a garázs leghátsó traktusában landol.

 

Hogy semmiképp se érjen kudarc, és ne szegje kedvedet semmilyen nehézség, olvasd el a KerékpárCity férfi kerékpár vásárlásáról szóló kisokosát, és ha a leírtak szerint jársz el, akkor biztos lehetsz benne, hogy az igényeidnek és az anyagi lehetőségeidnek leginkább megfelelő kerékpárral távozol majd az üzletből!

Határozd meg a felhasználási célt!

Ez legyen az első és legfontosabb lépés akár női, akár férfi kerékpárt keresel.

Ha tudod, hogy csak városban, a napi kis teendők lebonyolítására fogod használni, más típust kell, hogy válassz, mint akkor, ha városon kívülre túrázni mennél vele. Sőt még ott sem mindegy, hogy csak aszfaltos úton szeretnéd majd használni, vagy esetleg terepen is mennél vele.

Persze a használatok között sok az átfedés, így elsődlegesen azt a célt kell nézni, amire a legtöbbet használod majd a jövőbeni kerékpárodat.

Férfiak esetében sokszor érdemesebb alapvetően is már a trekking kerékpárt választani, hiszen kétségtelenül jobban fogja bírni a strapát, mint a sima városi bicikli, azontúl pedig valóban alkalmas lesz arra, hogy akár órákat tölts rajta, hiszen az ülése is úgy lett kialakítva, hogy kényelmes legyen akár négy-öt óra tekerés is.

Sőt, akár cross trekking bringát is választhatsz magadnak, ami akkor a legjobb, ha sportos, kilencven százalékban aszfaltutas bringázásokat tervezel.

De milyen legyen a felszereltség?

Ne hidd, hogy vége a döntési helyzeteknek, ha eldöntötted, hogy városi, trekking vagy cross trekking bringát vásárolsz, ugyanis a biciklik felszereltsége rajtad, az igényeiden és az anyagi kereteiden múlik.

A trekking kerékpárok nagyon jól felszereltek gyárilag, így a legtöbb túrakerékpár rendelkezik csomagtartóval, kitámasztóval, láncvédővel, sárvédővel és világítással, viszont a cross trekking kerékpárok egyikén sem találhatóak ezek, bár utólag megvásárolhatóak és felszerelhetőek ezek az extrák.

Érdemes arra is figyelni, hogy ha sokat tervezel hepehupás úton menni, akkor jobban jársz, ha teleszkópos bringát választasz, sőt a fékrendszerek esetében is más-más a javasolt a használati céltól függően.

Ha tudod, hogy milyen úton és mennyit szeretnél tekerni, akkor a KerékpárCity munkatársai egészen biztosan el fognak tudni igazítani a bringák útvesztőjében!

Minden árkategóriában találsz kincset!

Mielőtt frászt kapnál attól, hogy vajon mennyibe kerülnek az ilyen modern vonalvezetésű, profin megépített bringák, megnyugtatunk, minden árkategóriában fogsz találni olyat, ami a céljaidnak tökéletesen megfelelő lesz, és kezdetét veheti a bringás életed!