hirdetés

Már egy rendezvényt is töröltek a koronavírus miatt. Így elmarad a lukácsházi böllérverseny és pincés kemencés nap.

 

A szervezők több ezer, részben külföldi vendéggel számoltak, “a gyorsan terjedő koronavírus járvány” miatt azonban úgy gondolják, ez most a leginkább felelősségteljes döntés.

Szomorú bejelentés jelent meg Facebookon: a hétvégén esedékes lukácsházi böllérverseny és pincés kemencés nap elmarad. A rendezvény lefújását “a gyorsan terjedő koronavírus járvánnyal” indokolják a szervezők, akik, mint írják, fájó szívvel hozták meg döntésüket, habár több ezer, részben külföldi vendéggel számoltak.

A WHO és a magyar népegészségügyi szerv ajánlásait is figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy idén ELMARAD a tömegeket vonzó rendezvényünk, hiszen a koronavírus ellen az eddig ismert egyetlen eszköz a megelőzés. Hiszünk abban, hogy tudatos és felelős döntésünk segít ebben. Megértésüket köszönjük és találkozunk 2021-ben – zárta a posztot Virág János polgármester és Lukácsháza képviselőtestülete.

Magyarországon jelenleg nincs bizonyítottan koronavírusos beteg, influenzajárvány azonban van, ezért különösen fontos a gyakori kézmosás, a lázas, köhögő-tüsszögő beteggel való kontaktus, valamint a tömegrendezvények kerülése – nyilatkozta Bujdosó László, a Csolnoky Ferenc Kórház központi sterilizáló és kórházhigiénés osztály vezetője.

A Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs szóvivője, Láng-Bognár Kinga ugyanakkor azt mondta: egyelőre nincs szükség arra, hogy a koronavírus miatt bármilyen sport-, kulturális és egyéb, nagyobb tömegeket vonzó rendezvény megtartását korlátozzák az országban.