hirdetés

Nem sokkal este hét előtt frissült a kormányzati tájékoztatási oldal, amiből kiderül, hogy jelenleg már 39 ember van karanténban a koronavírus miatt az országban. Kiderült az is, hogy az iráni diák betegen több tucatnyi emberrel érintkezett mire karanténba került. Időközben újabb beteg lett regisztrálva Debrecenben. Egy már három koronás betegünk van.

Már három koronás beteg van Magyarországon. A két  iráni diák, akik egymástól függetlenül kapták el a vírust, és a Szent László kórházban fekszenek. A harmadik beteg Debrecenben van. A férfi a Wizz Air géppel érkezett haza, a reptéren simán átment a teszten, rá két napra betegen vitték a mentők kórházba.

A Wizz Air Milánó-Debrecen járatán utazók egy része szintén fertőzött lehet. A légitársaság már értesítette az utasokat, hogy menjenek orvoshoz. A vírus így szintén több gyanútlan utason terjedhet tovább és nagy valószínűséggel a fertőzött betegek száma a 3-ról akár több tucat is lehet.

A Semmelweis egyetem iráni hallgatója február 22-e óta tartózkodik Magyaroroszágon, azóta járt szórakozni , egyéb közösségi programokon vett részt, sőt iskolába is járt és még egy háziorvoshoz is elment.

Így nagy valószínűséggel a betegséget másoknak is átadta és újabb koronavírussal fertőzöttek is lesznek lesznek. Azt egyenlőre nem közölte a hatóság, hogy sikerült-e már beazonosítani, hogy a fertőzött iráni diák kikkel érintkezett az elmúlt két hétben és ezen személyeket leszűrték-e már a járványügyi szakemberek. Feltehetőleg mindezen eljárás folyamatban van.

Sajnos az iráni diák felelőtlensége komoly bajt okozott.