hirdetés

Mondhatni gigatüntetést szerveztek a különböző állatvédő szervezetek. Sőt rég nem látott sikert értek el. A több ezer demonstráló az állatkínzás ellen akar felszólalni, és azt követelik, hogy az állatokat bántalmazók ne kerülhessék el a börtönbüntetést. A demonstráció békésen zajlott és a petíciójukat, lássunk csodát, ezúttal átvették, a parlament elnökének, Kövér Lászlónak egyik megbízottja vette át.

Állatvédők tüntetés-Origo

A tüntetést 27 állatvédő szervezet közösen hirdette meg, de már több mint 100 szervezet csatlakozott hozzá, hisz voltak itt székely deszkásoktól kezdve kígyókat és különleges pókokat tartó személyek is. A több ezres tömeg a Nyugatitól indult és ment a Kossuth térre. Teljesen nyugodtan, békében zajlott az esemény, és még a nap is sütött, igaz, a szél erősen fújdogált. A demonstrációval többek közt azt szeretnék elérni a résztvevők, hogy az állatkínzók ne kerülhessék el a börtönbüntetést.

Tény, hogy egyre több állatkínzó esetről hallani. Többnyire az ítéletek felfüggesztett büntetéssel zárulnak, de pár nappal ezelőtt a Mohácsi Járásbíróság épp letöltendő büntetést szabott ki egy kegyetlen gazdára. Így, mondhatni, a tüntetők akarata is érvényesült.

Azt azonban aligha várhatja el bárki, hogy minden állatsanyargató és állatkínzó esetben börtönbüntetést kapjanak az elkövetők, hisz egy bíróságnak sok mindent figyelembe kell vennie még a durva, kegyetlen eseteknél is.

Emellett követelik a demonstrálók, hogy minden bántalmazott állat kapja meg azt a jogi védelmet, ami az állatvédelmi törvényben áll, és minden állatkínzó bűnhődjön meg tetteiért. Magyarországon állatkínzás miatt viszonylag ritkán szabnak ki letöltendő börtönbüntetést.

A tüntetők közt sztárok is felbukkantak. Részt vett az összejövetelen a Vas Ladynek is becézett Bíró Ica celeb és fitneszmodell is. A demonstráció szervezői pedig rég nem látott sikert értek el. A politikusok átvették petíciójukat, pontosabban a parlament elnökének megbízottja vette át a tüntetők követelését jelképesen.

(Fotó: Origo)