hirdetés

Brutális árakon árulják a budapesti Szuperkupa döntőre a jegyeket a külföldi weboldalakon. A legolcsóbb jegy 375 euro azaz 135 ezer forint. Persze nagy kérdés mennyire franko ezen külföldi oldalakon vásárolt belépő. Igaz az kecsegtető, hogy itt nem írják meg kell-e várni az UEFA sorsolását, hogy kik azok a szerencsések, aki beléphetnek a stadionba vagy sem. Ráadásul az sem garantált, hogy ezen oldalakon frankó jegyet kapunk.

 

A honi fociszurkolók már javában regisztrálnak az UEFA hivatalos oldalán és reménykednek, hogy lesz jegyük a Bajnokok Ligája győztes, a német Bayern München, illetve az Európa-liga-serleget elhódító spanyol Sevilla összecsapásra.

A két sztárcsapat a kontinens Szuperkupa-döntőjében mérkőzik meg egymással szeptember 24-én a Puskás Arénában. A találkozóra az UEFA megengedte, hogy nézők is belépjenek így mindenki Budapestre tart , aki szereti a focit.

A találkozóra több mint 10 ezer semleges érzelmű drukker számára nyílik lehetőség, hogy élőben tekintse meg a világklasszisokkal felálló gárdák találkozóját. Azonban jó eséllyel ennél többen igényelnek majd tikettet, így bizonyosan nem minden érdeklődő jut jegyhez.

Vannak olyan internetes jegyoldalak, orosz, lengyel, s egyéb európai, amelyek ezt igyekszenek kihasználni, s az eredeti jegyárak helyett, amelyek 30, 60, és 120 euróba kerülnek bizony 375, 575 és 675 eurot kérnek. Azaz a legolcsóbb jegy 135 ezerbe kerül, ami hivatalosan tízezer forint. Folytassuk ?

Nos nem rossz biznisz ez a jegy nepperkedés.

A legnagyobb probléma ezekkel a jegyekkel, hogy megbízhatatlan forrásból származnak, nem garantálnak bejutást a stadionba. A vásárló, amellett, hogy rengeteg pénz kifizet, könnyen átverés áldozatává válhat. Éppen ezért a Magyar Labdarúgó-szövetség óva inti a drukkereket attól, hogy kétes eredetű oldalakon keresztül próbáljanak jegyhez jutni.

Arra kérjük a szurkolókat, hogy kizárólag a hivatalos úton, az európai szövetség, az UEFA rendszerén keresztül vásároljanak belépőket. Ez az egyetlen megbízható forrás – mondta megkeresésünkre Sipos Jenő (61), az MLSZ szóvivője.

Az UEFA regisztrációs felülete szerda 18.00 óráig elérhető . Egy személy egy árkategóriában két jegyet igényelhet, a két belépő egymás mellé szól. A sorsolást követően az UEFA minden szurkolót értesít az eredményről, a sikeres igénylőknek néhány nap áll rendelkezésükre, hogy kifizessék a belépők árát.

( Turi )