hirdetés

Tízezrek tüntetnek a Városliget beépítése ellen feltehetőleg. A tiltakozás szervezője Várnai László szerint sokan majd csak azután követelik a beruházások leállítását, amikor majd szembesülnek vele, hogy mennyi és mekkora épületet tennének a parkba, de az már késő lesz.

zugló liget

Eddig már több mint tizenötezer aláírás gyűlt össze a Városliget beépítése ellen, szeptember végére demonstrációt is szerveznek zuglói civilek. Várnai László, a Civil Zugló Egyesület vezetője azt mondta, hogy a projekttel a legnagyobb gond a parkba tervezett épületek nagy száma és mérete. Sokan azután támogatják a beépítés leállítását, miután megtudják, mekkorák lesznek az új létesítmények valós méretei. –közölte a zuglói önkormányzati képviselő.

Népszavazás egyelőre nem lesz az ügyben, mert a helyi népszavazások parlamenti döntéssel felülírhatók. Ugyanakkor fővárosi közvélemény-kutatást rendelnek az ügyről. Várnai szerint az internetadó és a tandíj elleni tüntetések bebizonyították, hogy a kormány meghátrál, ha elég nagy ellenállással találkozik. Abban bízik, hogy szeptember végén tartandó tüntetésükön legalább tízezren lesznek.

A kezdeményezéshez csatlakozott az Új Erzsébetváros Egyesület is, mert a zöldterületek beépítésével a VI. és VII. kerületek lakói a zuglóiaknál is nagyobb kárt szenvednek el.

Mint ismeretes Várnai László az a politikus, akit az LMP kizárt a soraiból. Várnait sokan támadták azért is, mert a volt feleségével egy családon belüli viszály végződött rendőrségi ügyként.