hirdetés

Nagyon védik Kásler Miklós minisztert. A védelem oka titkos, ami picit fura, hisz miért ne tudhatnánk, hogy mivel fenyegetik a mi miniszterünket a koronavírus elleni harc vezérét ? Jogunk van tudni. Főleg úgy, hogy elég látványosan őrzik. A közjogi méltóságoknak jár a személyi védelem de az EMMI minisztere eddig nem tartozott ezen személyek közé.

 

Ez év nyarán jelent meg a sajtóban, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert budakeszi, Makkosi úti ingatlanában éjszakánként egy rendőrautóból őrzik. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) akkor a következő tájékoztatást adta a különös helyzetre:

„A rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el, a szolgálatot.”

E nehezen értelmezhető választ a közelben lakók próbálták árnyalni, akik szerint állítólag egyszer betörtek a miniszterhez és értékes vadtrófeákat zsákmányoltak, valamint olyan értékeket, „melyek mibenléte nem tartozik a nyilvánosságra”.

Időközben, a nyár múltán a kék lámpás-szirénás autót a rendőrség egy luxus lakóbuszra cserélte, ahová rendőrök költöztek be, pluszban pedig egy jelzés nélküli civil rendőrautóval is kiegészítették. Rendszámuk: KUG 083, KUG 093. Így már 24 órás az ingatlan védelme.

A Népszava által kapott újabb információk kapcsán mutatott érdeklődésünkre az ORFK meglepetésre – és korábbi közleményüknek súlyosan ellentmondva, már nem hivatkozván a közbiztonsági helyzetre – ezt közölte:

,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

Az egyetlen tehát, ami kiderült: a Kásler-ügy minden részlete minden szinten szigorún titkos.

(CsT)