hirdetés

A fokhagyma-tinktúra védi az ereket a meszesedéstől, csökkenti a vérnyomást, de jó a szájüreg, a torok, az íny egészségének megőrzésére, természetes antibiotikumként is alkalmazható. Teljes mértékben természetes alapanyagból áll, emellett a legolcsóbb házilag is elkészíthető immunerősítő csodaszer.

fokhagymakura

Kísérletek bizonyítják, hogy a fokhagyma elősegíti az ólom kiürülését a szervezetből. Ezért a nagyvárosban élőknek hasznos lenne a fogyasztása.

Fehér egereken végzett tesztek során kimutatták kedvező hatását: a ráksejtekkel megfertőzött egyedeknél nem alakult ki a betegség, ha fokhagyma kivonatot kaptak. Az embereknél a rák megelőzésben lehet jelentősége.

A fokhagyma-tinktúra kúrát érdemes kipróbálnia azoknak, akik valamilyen érrendszeri- vagy cukorbetegségben szenvednek, de jó immunerősítő lehet az ősszel legyengült szervezet számára, így védettebbé tehet a fertőzések ellen. Állítólag olyan hatással tisztítja az érrendszert, hogy elegendő 7 évente megismételni.

Fokhagyma –tinktúra kúra receptje:

33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomni, majd 10 napig áztatni 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer össze kell rázni az üveget, a fokhagyma hatóanyagainak kioldódása érdekében. Ezt követően a pépet tiszta ruhán át kell szűrni egy üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.

Mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:

 1. nap: reggel – 1 csepp, délben – 2 csepp, este – 3 csepp
 2. nap: reggel – 4 csepp, délben – 5 csepp, este – 6 csepp
 3. nap: reggel – 7 csepp, délben – 8 csepp, este – 9 csepp
 4. nap: reggel – 10 csepp, délben – 11 csepp, este – 12 csepp
 5. nap: reggel – 13 csepp, délben – 14 csepp, este – 15 csepp
 6. nap: reggel – 15 csepp, délben – 14 csepp, este – 13 csepp
 7. nap: reggel – 12 csepp, délben – 11 csepp, este – 10 csepp
 8. nap: reggel – 9 csepp, délben – 8 csepp, este – 7 csepp
 9. nap: reggel – 6 csepp, délben – 5 csepp, este – 4 csepp
 10. nap: reggel – 3 csepp, délben – 2 csepp, este – 1 csepp
 11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.