hirdetés

Jól jött a tréfigyelő kamerarendszer. A terézvárosi, a józsefvárosi és a kőbányai térfigyelő központ munkatársainak köszönhetően két nap alatt négy embert fogtak a kerületi rendőrök, akik fosztogatták a sértetteket..

 

Augusztus 31-én hajnalban a kőbányai Kőrösi Csoma sétánynál egy lépcsőn aludt egy férfi, akinek két férfi belenyúlt a zsebébe, majd elvette a telefonját és a pénzét. Ezután pedig késsel levágták a hátizsákját, és elszaladtak. A helyi térfigyelő központban dolgozók mindkét tolvajt tetten érték, és rendőröket küldtek a helyszínre, akik hamarosan el is fogták őket.

 

Szeptember 1-én hajnali 3-kora Blaha Lujza téren aludt egy férfi, akinek a zsebéből kivették a pénztárcáját. A rabló nem jutott messzire, a rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Még ugyanezen a hajnalon, 4 óra körül a VI. kerületben is lebukott egy fosztogató. Egy Teréz körúti  villamosmegállóban alvó férfitól vette el a telefonját. A személyleírás alapján a rendőrök felismerték a férfit, és a közelben elfogták – írja a police.hu.

A kőbányai és a józsefvárosi rendőrök őrizetbe vették mind a négy fosztogatót. Most javasolják a letartóztatásukat, a terézvárosi tolvajt pedig gyorsított eljárásban akarják bíróság elé állítani.