hirdetés

Minden a legnagyobb rendben van. Orbán Viktor miniszterelnök úr álma úgy tűnik teljes mértékben teljesült a KSH adata szerint. Sikerült a számok varázslásából az egymillió munkahelyet megteremteni. Igaz nem négy, hanem 5 év alatt de sikerült. Idén április-júniusban 310 ezer volt a munkanélküliek száma, 49 ezerrel kevesebb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 1,2 százalékponttal, 6,9 százalékra csökkent – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal .

melósok

A 15-74 éves korosztályban a munkanélküli férfiak száma 28 ezerrel, 164 ezerre, munkanélküliségi rátájuk 1,3 százalékponttal, 6,7 százalékra csökkent. A nők munkanélküliségi aránya ennél kisebb mértékben, 21 ezerrel, 147 ezerre csökkent, rátájuk 1,1 százalékponttal, 7,1 százalékra mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest. A foglalkoztatottak száma április-május-júniusban meghaladta a 4 millió 201 ezret, ezzel 126 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel ezelőtt.

A Fidesz amikor kormányra került és átvette a baloldaltól a hatalmat három milliónyi volt körülbelül a foglalkoztatottak száma és akkoriban Orbán Viktor 2010-ben arról álmodozott, hogy teremtenek majd új egymilliónyi munkahelyet, ami mostanra sikerült is. A KSH adatai alapján nagyjából. Nos az álom valóra vált a statisztikák szerint.

Egy bibi lehet mindezzel csak, hogy a diákmunkásokat is beleszámolták az adatokba, a közmunkásokat és a külföldön dolgozókat is belerakták. Így pedig a kép nem túl rózsás.

A 15-64 évesek között a foglalkoztatottsági arány 2,5 százalékponttal javult, és elérte a 63,8 százalékot.  A 15-64 éves női foglalkoztatottak száma 2,7 százalékkal, 1 millió 906 ezerre nőtt.