hirdetés

Mindenki hódol valamilyen stílusirányzatnak. A minimalista, a skandináv, a vidéki vagy épp a vintage stílus közül egészen biztosan te is ki tudod választani, hogy melyik áll közelebb a szívedhez, és melyiket látnád legszívesebben az otthonod falai között.

 

Most a vintage stílussal szeretnénk egy kicsit bővebben foglalkozni, ebben pedig a Prémium bútoráruház szakértői lesznek a segítségünkre. Ugyanis mindenki be tud azonosítani vintage bútorokat vagy épp dekorelemeket, de kevesen tudják konkrétan megfogalmazni, mit is takar maga a vintage kifejezés.

Hogyan hozd létre a vintage világot?

Először is úgy, hogy ne keverd a retróval. Míg ugyanis a retro a ‘70-es, ‘80-as évek sokszor silány minőségű, giccses trendjeit hivatott megjeleníteni, addig a vintage az 1920-as évektől kezdve az 1960-as évekig tartó időszak nyugalmat árasztó, harmonikus stílusvilágát foglalja össze.

Hogy hogyan tudod visszahozni a békebeli idők kedves, szívet melengető világát? Mutatjuk is!

• Legyenek a bézs, a homok, a szürke és a pasztell színek a dominánsak!
• Használj minél több természetes anyagot: fát, követ, kovácsoltvasat, gyapjút, pamutot!
• Legyenek bútoraid kárpitozottak!
• Kényelmes fotelek nélkül elképzelhetetlen a vintage stílus.
• A parketta és szőnyeg kombináció a legtökéletesebb vintage megoldás.
• A virágmotívumok legyenek középpontban!
• Bátran használj textíliákat: lámpabúra, függöny, terítő, ágytakaró, bármi jöhet!
• Soha ne bánj csínján a díszpárnákkal, áraszd el velük az otthonod!
• Csipke, horgolás, makramé – bármelyik teljesen autentikusan olvad a vintage környezetbe!
• Fotók minden mennyiségben, bárhol: szekrényen, komódan, falon!

Ugye, nem is olyan nehéz megalkotni ezt a nosztalgikus mesevilágot? Ha úgy érzed, ezt a stílust neked teremtették, akkor egy percet se késlekedj, vágj bele az otthonod átalakításába mihamarabb!

Minden helyiségben van helye!

Sokan első körben tévesen csupán egy-egy helyiségben érzik a vintage stílus létjogosultságát, így a legtöbb ember könnyebben hajlik arra, hogy a konyhájában vagy a nappalijában megalkossa a saját vintage álomvilágát. De mi a helyzet a többi helyiséggel?

A jó hír, hogy ott sem kell lemondani a kedvenc lakberendezési stílusodról! Legyen szó akár spájzról, akár fürdőszobáról, minden helyiségben érvényesíthető ez a csodás, békét sugalló stílus.

Végy egy pár vintage hatású tárolódobozt, szappantartót, üveges szekrényt, vintage mintás textil tárolót vagy terítőt, és máris kész a múltat idéző hangulat. Ha esetleg még dekorelemekre is szükséged van hozzá, keresd a Prémium bútoráruház dekoráció kínálatában!

Élvezd az otthonod nyugalmát!

Mi sem fantasztikusabb érzés, mint amikor egy fárasztó, hosszú nap után becsukod magad mögött az otthonod ajtaját.

Olyankor nemcsak a külvilágot zárod ki, hanem a belső világodat tárod ki. Ha ez a világ harmóniában áll a lelkeddel, akkor kitűnően otthon fogod magad érezni a lakásod, házad falai között. Márpedig ez lenne a végső cél, nem?